В последните часове на 2023 година си припомняме с благодарност всички срещи и събития в Софера - започнахме земеделския сезон, като засадихме една нова градина със 150 нарови дървета, като всичко това създадохме с общности усилия, земята ни бе предоставена от Методи Стойчев, в засажданто се включиха голям брой доброволци, а също и ученици от Валдорфското училище, които ни посетиха за тяхната зелена седмица през месец април с Даниела Найденова и Мадлен Зашева. През месеците април и октомври организирахме две срещи за биодинамичните препарати. Участвахме в различни конференции за природно земеделие и представихме дейността на летни фестивали. Организирахме различни ателиета за групи деца, като отново следваме принципите да съчетаваме обучението в природата и земеделието с различни сфери на изкуствата -  с ателиета по театър, мармориране на хартия и книговезане, ателиета по филц и багрене с растителни пигменти.

Нашата музикална пътека беше отличена в конкурс и спечелихме първа награда, което беше голямо признание и ни даде тласък да продължим с изграждането на следващата музикална станция!

Голяма благодарност изказваме към Митко Терзийски, Емилия Иванова, Вера Николова, Соня Цауш, Фиданка Котева, Филип Харманджиев и екипа на Чифлик ливади, Благой Стамболиев, Методи Стойчев, Иван Котев, Антоанета Бебенова, Мими Найденова, Арт-център Нео-Геа и ферма Венец, Зоя Гекова, семейство Рош, семейство Махневи, семейство Иванови, семейство Куцарови, семейство Чочови, семейство Христофорови, семейство Русеви, семейство Органцидис, семейство Палатини, Веселина Великова, Вихра Калапишева, Люба, Алекс и Петър и със сигурност много други хора и членове на Софера, без които работата ни би била невъзможна.

 

Един от най-неочакваните и англески жестове тази година ни достигна през приятелите от Мюнцингхоф Dorfgemeinschaft Münzinghof - Dorfgemeinschaft (muenzinghof.de) Семейство Катя и Екехард Колдер, с които съдбата ни срещна през месец октомври на конференцията в Швейцария, подеха инициатива да разпространят каузата на Софера. По време на традиционния Коледен базар в Мюнцингхоф те организираха благотворителен щанд, като сумата дариха за дейността ни! 

Публикувано
December 31, 2023
Автор
admin
Членство
Free