Мили приятели, на 30 май - 1 юни в Софера ще ни гостува Ащари от Хардуф - антропософска общност в северната част на Израел, близо до Хаифа, основана 1982 г. В която се развива биодинамична ферма, валдорфско училище, арт-работилници и семейни къщи, в които живеят и работят и хора с трудности.
https://www.harduf.co.il/copy-of-65
 
Ащари е педагог, артист, грънчар и арт-терапевт, развивала 20 години дейност в подобни кемпхил общности и с радост ще ни сподели опита си. Освен тънкости при работата с глина, постигане На различни цветове и различна текстура, начини на печене и работа на ръка или на колело, тя ще ни разкрие опита си да се организира и одухотворява пространството чрез плавно въвеждане на ритуали и съвместно пеене.
 
Местата са ограничени, може да се включите за трите дни, като възможност за нощувки има в глинените къщи в Илинденци или да участвате само в срещата на 1 юни, отново само след предварително записване!
 
Това е второ ателие, което Ащари провежда заедно със Софера и се надяваме то да бъде с надграждане като поредица от няколко срещи.
Начало
30/05/2021, 10:00
Край
1/06/2021, 01:00
Връзки
Facebook